Ξεκίνησε το 6ο Thessaloniki Street Food Festival, σήμερα στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ, φιλοδοξώντας να προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι στους επισκέπτες του για τέσσερις ολόκληρες ημέρες.
Από σήμερα έως την Κυριακή, το μεγαλύτερο «Αστικό Πανηγύρι», θα αποτελέσει τόπος συνάντησης όλων των… καλοφαγάδων της πόλης, σε ένα τετραήμερο γεύσης και μουσικής.
Περισσότερα από 25 κιόσκια με φαγητό από πολλές χώρες και κουζίνες, φιλοδοξούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου!
Βρετανικά fish n chips, τουρκικό κεμπάπ, ιταλική πίτσα, αυθεντικά μπέργκερ, καθώς και παραλλαγές γύρου για τους χορτοφάγους επισκέπτες, είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα έχουν στη διάθεσή τους οι foodies της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, θα υπάρχει και πληθώρα επιδορπίων όπως churros και παραδοσιακά ιταλικά γλυκίσματα.
Οι δύο μουσικές σκηνές στον υπαίθριο χώρο θα δώσουν το ρυθμό στις γαστρονομικές αναζητήσεις των επισκεπτών, με πληθώρα συγκροτημάτων σύγχρονης παραδοσιακής μουσικής αλλά και δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως επίσης και dj που θα τους μεταφέρουν στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Άλλωστε, σκοπός της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου.
Περισσότερα από 9.000 πλαστικά ποτήρια τα οποία συλλέχτηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης, φέτος εκτίθενται στο κεντρικότερο σημείο του φεστιβάλ, αποτελώντας μέρος μιας κατασκευής ευαισθητοποίησης για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επισκεπτών.
Πληροφορίες
Σήμερα και αύριο το φεστιβάλ θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ.
Η γενική είσοδος κοστίζει 4 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν πληρώνουν αντίτιμο.