Στο θέμα του βιβλίου θρησκευτικών της Γ’ δημοτικού, που, όπως τονίζει, κρίθηκε απορριπτέο από το ΣτΕ και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, επανέρχεται ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Σε ερώτησή του στη βουλή αναφέρεται στην «ανάγκη απόσυρσης του βιβλίου Θρησκευτικών της Γ’ Δημοτικού», μετά και τον ντόρο που δημιουργήθηκε τον Μάιο όταν ο κ. Βελόπουλος είχε δείξει φωτογραφίες του βιβλίου που απεικόνιζαν την Παναγία ως γκέισα και Ινδιάνα.
Στην απάντησή του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι τα Προγράμματα Σπουδών που είναι σε ισχύ «είναι πλήρως συμμορφωμένα και συμβατά με τις αποφάσεις 1749 και 1750/2019 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και με τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όσον αφορά στις υπόλοιπες πτυχές των αποφάσεων αυτών που συνδέονται με το μάθημα των Θρησκευτικών, με έμφαση στη διατήρηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος και στη διαδικασία απαλλαγής των μαθητών/ μαθητριών».
Τονίζει ακόμη ότι για τις παρατιθέμενες εικόνες από το Βιβλίο Μαθητή της Γ’ τάξης του Δημοτικού στη σελίδα 58 «αυτές είναι ενταγμένες στην 4η θεματική του ενότητα «Τα Χριστούγεννα: Ο Θεός γίνεται άνθρωπος», στο 3ο κεφάλαιο αυτής με τίτλο «Η γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» και στην υποενότητα «Από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία». Η πρώτη εικόνα τιτλοφορείται «Παναγία η βρεφοκρατούσα, μεταξοτυπία από την Ιαπωνία, 1960» και η δεύτερη «Τσεγιέν (Cheyenne) Παναγία και Χριστός, Father John Giuliani, 1997» και συνοδεύονται από το ποίημα του Τέλλου Άγρα «Είδα χτες το βράδυ στ’ όνειρό μου» και το ποίημα του Τζιάνι Ροντάρι «Ο Ινδιάνος στη φάτνη», αντίστοιχα. Η εν λόγω 4η θεματική ενότητα του Βιβλίου Μαθητή, πλαισιώνεται από εικόνες και παραστάσεις για το πώς απεικόνισαν διάφοροι λαοί τη γέννηση του Χριστού που είναι χριστιανοί ή έγιναν μέσα στην Ιστορία. Καταδεικνύεται επιπροσθέτως, πως τα Χριστούγεννα έχουν χαρακτήρα πανανθρώπινης εορτής, διαχρονικά και ιστορικά, ασκούν μεγάλη επίδραση στις ψυχές όλων των ανθρώπων, διότι πρόκειται για ένα γεγονός με οικουμενικές διαστάσεις».