Τρεις ημέρες απομένουν για την έλευση του νέου έτους και τα αρτοζαχαροπλαστεία έχουν ριχτεί στη «μάχη» προκειμένου να ετοιμάσουν τις παραδοσιακές βασιλόπιτες.
Καλούμενοι να ανταποκριθούν τόσο στις γαστρονομικές, όσο και στις οικονομικές απαιτήσεις των πελατών, οι επαγγελματίες προσφέρουν απλές, αλλά και πιο ιδιαίτερες παραλλαγές της βασιλόπιτας.
Τσουρέκι, κέικ, με γέμιση και επικάλυψη σε διάφορες γεύσεις, μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τι γίνεται όμως με τις φετινές τιμές στο κιλό της βασιλόπιτας;
Σύμφωνα εργαζόμενη σε αρτοζαχαροπλαστείο επί της οδού Εγνατίας, «το κιλό του απλού τσουρεκιού κοστίζει 10,80 ευρώ το κιλό, η βασιλόπιτα με επικάλυψη κοστίζει 14,80 ευρώ το κιλό, ενώ η βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα κοστίζει περί τα 14€ το κιλό».
Όπως σημειώνει η ίδια, «η κίνηση του κόσμου έχει ήδη αρχίσει, ενώ πολλοί από αυτούς προτιμούν την εκδοχή χωρίς γλουτένη». Ιδιοκτήτης καταστήματος με παραδοσιακά γλυκίσματα στην αγορά Μοδιάνο αυτές τις ημέρες προσφέρει βασιλόπιτα τόσο στην κλασική, όσο και σε πιο ιδιαίτερες παραλλαγές.
«Η τιμή του κιλού ξεκινά από 11 ευρώ η απλή εκδοχή και από τα 18 ευρώ οι βασιλόπιτες με γέμιση και επικάλυψη σοκολάτα, μπουένο κλπ. Συνήθως ο κόσμος προτιμά την απλή εκδοχή της βασιλόπιτας, όμως συχνά πειραματίζονται και δοκιμάζουν και κάτι πιο ιδιαίτερο», δηλώνει ο ίδιος.
Σε ζαχαροπλαστείο επί της οδού Αγίας Σοφίας, «το κιλό της βασιλόπιτας κοστίζει από 7 έως και 16 ευρώ, αναλόγως της εκδοχής της», σύμφωνα με εργαζόμενη του καταστήματος, η οποία επισημαίνει πως η κορύφωση της ζήτησης αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου.
Τέλος, σε ζαχαροπλαστείο στην πλατεία Αριστοτέλους, η βασιλόπιτα διατίθεται από 12 έως 17 ευρώ το κιλό, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για μειωμένη ζήτηση από τους καταναλωτές.