Στο Blé Vin, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση Xinomavro & Prosciutto αύριο Τετάρτη 1/11 από τις 19:30.
Γιορτάζουμε το Ξινόμαυρο και στην παγκόσμια ημέρα του, την ερχόμενη Τετάρτη 1η Νοέμβριου, αναμένουμε μερικούς από τους σημαντικότερους οινοποιούς του με τα κρασιά τους να τα παντρέψουμε με τα εξαιρετικά προσούτο μας!
Τα αμπελοτόπια του ξινόμαυρου ανταμώνουν με την Πάρμα, το Σαν Ντανιέλε και το Ζιμπέλο. Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκφάνσεις παντρεύεται με παλαιωμένα Prosciutto, Coppa και Culatta.
Αυτές τις πολύπτυχες μορφές του εμβληματικού ελληνικού κρασιού θα παρουσιάσει σε ένα ειδικό σεμινάριο στο κελάρι μας o Οινοκριτικός και Σύμβουλος Οίνου Παύλος Γκέκας (περιορισμένες θέσεις – απαραίτητη κράτηση) σε συνεργασία με το The Winehouse.
Για όλο το Νοέμβριο μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες των οινοποιών μας αποκλειστικά από Ξινόμαυρα, θα είναι διαθέσιμη να την πιεις (και) στο ποτήρι!
EVENT ID
Πού: Blé Vin, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14, τηλ. 2310 231201
Πότε: Τετάρτη 01 Νοέμβρη 2023, 19:30-23:30
Η ιδέα: Μία βραδιά αφιερωμένη στο Ξινόμαυρο και το Prosciuttο.
Ticket: 12,00€ (περιλαμβάνει 3,00€ για αγορά φιάλης κρασιού)
Σεμινάριο: 20 € ( απαραίτητη προκράτηση / περιλαμβάνει και το εισιτήριο του event)
blevin.gr
#winenow
#blevin
#wineandmezedes