Τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά η εποχή στην οποία ο κόσμος βρίσκεται με τις ώρες στην κουζίνα, ετοιμάζοντας τα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι.
Μέσα σε αυτά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα γλυκίσματα. Ένα από αυτά, είναι και τα πολύχρωμα cupcakes.
Ο Άκης Πετρετζίκης φρόντισε για εμάς και μοιράστηκε την τέλεια συνταγή!
Υλικά για τα cupcakes:
Εκτέλεση – Για τα cupcakes:
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
-Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
-Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
-Τα προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
-Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι τα ⅔ του ύψους τους.
-Ψήνουμε τοποθετώντας το ταψάκι σε ψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
-Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Εκτέλεση – Για το frosting:
-Χτυπάμε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
-Προσθέτουμε το ξύσμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
-Βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και διακοσμούμε από πάνω τα cupcakes.
-Τοποθετούμε ένα μπισκότο ή τρούφα (ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε) πάνω από κάθε cupcake και σερβίρουμε.