Τηλεργασία στο Δημόσιο: Έρχονται αλλαγές – Τι αναφέρει η εγκύκλιος

    03/02/23, 14:08
    Τσαπανίδου,

    Tσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει εδώ και επτά χρόνια το debate με τον Αλέξη Τσίπρα

    03/02/23, 14:01

    Η απάντηση του Χαλίλοβιτς στον Άρη: «Πέρασα τα ιατρικά και δεν άλλαξα τίποτα στους όρους της συμφωνίας»

    03/02/23, 14:00
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    The Opinion
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    • ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • OPINIONS
    • THE SPY
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • MEDIA
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • LIFESTYLE
    The Opinion
    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

    Αυτοκίνητο: Αυτοί είναι οι λόγοι για να μην βάλετε ποτέ ξανά όπισθεν

    Για ποιους λόγους η όπισθεν θεωρείται επικίνδυνη - Τι πρέπει να γνωρίζετε
    17/01/23, 13:04Δεν υπάρχουν Σχόλιαtheopiniontheopinion
    autokinito
    Facebook Twitter WhatsApp Email

    Η οπισθοπορεία, χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες στιγμές κατά τη διάρκεια της οδήγησης και οι λόγοι που πρέπει να την αποφεύγουν οι οδηγοί όταν έχουν τη δυνατότητα είναι σημαντικοί. 

    Η οπισθοπορεία με υψηλές ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο είναι κάτι που βλέπουμε συχνά σε χολιγουντιανές ταινίες δράσης με τους κασκαντέρ που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να κάνουν πράγματα που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

    Οι λόγοι που βλέπουμε τέτοιου είδους σκηνές μόνο στη μεγάλη οθόνη -εκεί όπου θα πρέπει και να παραμείνουν- και όχι στην πραγματικότητα ακολουθούν και καλό είναι να τους γνωρίζουμε όλοι.

    Μειωμένη ασφάλεια κατά την οπισθοπορεία

    Δεν κινούμαστε με όπισθεν σε δημόσιο δρόμο γιατί είναι επικίνδυνο. Η περιορισμένη ορατότητα που έχουμε ως οδηγοί κοιτάζοντας προς τα πίσω κρύβει στην κυριολεξία ένα μεγάλο μέρος του περιβάλλοντα χώρου και κατά συνέπεια αντικείμενα, ανθρώπους και ζώα, τα οποία και θα βλέπαμε αν κινούμασταν κανονικά.

    Επιπλέον, λόγω της περιορισμένης ορατότητας, ο οδηγός που κινείται με όπισθεν προχωρά διαρκώς σε μικροδιορθώσεις της πορείας του αυτοκινήτου ώστε να καταφέρει να παραμείνει στη λωρίδα του και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο, την ακεραιότητα του αυτοκινήτου του αλλά και τους υπόλοιπος χρήστες του δρόμου.

    Να σημειωθεί επίσης ότι σε πορεία με την όπισθεν η κάμερα οπισθοπορείας δεν εξυπηρετεί αφού έχει σχεδιαστεί για να μας υποβοηθά στο παρκάρισμα, ενώ τη νύχτα τα φώτα οπισθοπορείας που φέρουν τα αυτοκίνητα δεν επαρκούν για να φωτίσουν σωστά το δρόμο.

    Το γράμμα του νόμου

    Εκτός από επικίνδυνη η κίνηση με την όπισθεν απαγορεύεται και από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο νόμος είναι ιδιαίτερα σαφής για την κίνηση με όπισθεν σε δημόσιο δρόμο και το επιτρέπει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Με λίγα λόγια η προς τα πίσω κίνηση ενός οχήματος επιτρέπεται μόνο κατά το παρκάρισμα του ή όταν η κίνησή του προς τα εμπρός είναι αδύνατη.

    Μάλιστα για το παρκάρισμα ο ΚΟΚ αναφέρει ότι ο οδηγός επιτρέπεται να εκτελεί ελιγμούς στάθμευσης στην ίδια οδό και σε μήκος μόνο έως και το διπλάσιο του μήκους του οχήματος.

    Συγκεκριμένα ο ΚΟΚ αναφέρει, ότι τα οχήματα απαγορεύεται να κινούνται με την όπισθεν σε αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας είτε αντίθετα είτε προς την σωστή κατεύθυνση. Το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 700 ευρώ.

    Αυξημένες φθορές

    Η κίνηση με την όπισθεν έχει και μεγαλύτερες φθορές στο σύστημα μετάδοσης. Ένας τρόπος για να το καταλάβετε αυτό καλύτερα είναι να προσπαθήσετε να παρκάρετε με την όπισθεν σε ανηφόρα. Εκεί θα συνειδητοποιήσετε ότι χρησιμοποιείτε τον συμπλέκτη πολύ περισσότερο, κάτι που γίνεται και στις μικροδιορθώσεις της πορείας όταν κινείστε με την όπισθεν.

    Μεγαλύτερες είναι και οι τάσεις που ασκούνται στα γρανάζια του κιβωτίου όταν αφήνουμε και πατάμε ξανά το δεξί πεντάλ ειδικά όταν κινούμαστε με την μέγιστη ταχύτητα που μπορούμε να το κάνουμε με όπισθεν.

    Αυξημένη κατανάλωση

    Η αύξηση της κατανάλωσης που παρουσιάζει ο θερμικός κινητήρας μας όταν κινούμαστε με όπισθεν είναι δεδομένη. Η κλιμάκωση της όπισθεν είναι περίπου ίδια με εκείνη της πρώτης σχέση του κιβωτίου ταχυτήτων, την οποία υπό κανονικές συνθήκες χρησιμοποιούμε για ελάχιστο χρονικό διάστημα, συνήθως μόνο για να ξεκινήσουμε από στάση. Παράλληλα, τα επιβατικά αυτοκίνητα έχουν μόνο μία σχέση για οπισθοπορεία.

    Υπερθέρμανση κινητήρα

    Ο τελευταίος λόγος που θα πρέπει να έχετε στο νου σας για να μην κινείστε με την όπισθεν είναι ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται προς τα εμπρός. Ένα ακόμη πρόβλημα που προκύπτει από την παρατεταμένη οπισθοπορεία είναι η υπερθέρμανση του κινητήρα αφού πηγαίνοντας με την όπισθεν, το μοτέρ βρίσκεται στο «πίσω» μέρος και το ψυγείο δεν δέχεται τις απαραίτητες ποσότητες αέρα που χρειάζεται για να κάνει σωστά τη δουλειά του, τη στιγμή που ο κινητήρας δουλεύει στο όριο της περιστροφής του.

    Facebook Twitter WhatsApp Email
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Email
    Προηγούμενο άρθροΣτην πόρτα της εξόδου από την Καλαμάτα ο Αναστόπουλος
    Επόμενο άρθρο Μητσοτάκης: Η Τουρκία χρησιμοποιεί το δράμα των προσφύγων (Video)

    ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Με ποιον τρόπο καθαρίζεται το φίλτρο DPF του αυτοκινήτου

    02/02/23, 23:59
    αλυσίδες,

    Μέχρι πότε είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες – Ποιο το πρόστιμο

    02/02/23, 22:51

    Από ποια σημεία προέρχεται η διαρροή στο αυτοκίνητο

    02/02/23, 20:10
    Tesla,

    Οδηγός Tesla έμεινε με το τιμόνι… στο χέρι (Video)

    02/02/23, 16:54

    Πότε χρειάζεται αντικατάσταση η ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου

    01/02/23, 23:59

    Για ποιον λόγο το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι στρογγυλό

    01/02/23, 21:39
    ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

    ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ Cancel Reply

    The Opinion
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣH
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    © 2023 The Opinion. Powered by .