Οι θεατρικές παραστάσεις «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» και «Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;», από την ομάδα BLACKBIRD, συνεχίζονται για δύο ακόμα Σαββατοκύριακα στο Θέατρο Σοφούλη.
Η Μαρκέλλα Καραπιπέρη, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας BLACKBIRD, έχουν ξεκινήσει ένα «ταξίδι» εξερεύνησης, με θεατρικές δουλειές που απευθύνονται στο πιο απαιτητικό και αφοπλιστικά ειλικρινές κοινό: τα παιδιά. Παραθέτει στο TheOpinion:
«Τα παιδιά είναι ένα απαιτητικό κοινό, αλλά είναι και μια όμορφη κατάσταση αυτήν καθώς έρχονται στο θέατρο με τις πιο αγνές προθέσεις. Είναι “ανοιχτά” να δουν και να πάρουν μέρος σε αυτό το μαγικό πράγμα που δημιουργείται επάνω στη σκηνή.
Δεν με “τρομάζει” η ειλικρίνειά τους. Αρχικά, έχω εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε· το ‘χουμε φτιάξει με πάρα πολλή αγάπη και πολύ μεράκι. Είναι στοχευμένα όσα θέλουμε να περάσουμε, μέσα από τα δύο έργα, και με τρόπο που θεωρούμε ότι θα είναι αντιληπτός από τα παιδιά. Θα έχουν να πάρουν πράγματα, χωρίς να βαρεθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Και θα φύγουν με ένα ερώτημα, έχοντας, παράλληλα, ψυχαγωγηθεί.
Βέβαια, πάντα μπορεί να υπάρξει και κάποιος που δεν θα του αρέσει αυτό που κάνουμε. Και είναι πολύ θεμιτό και όμορφο, ειδικά τα μικρά παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Μόνον μέσα από την ειλικρίνεια γινόμαστε καλύτεροι».
«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ομάδα BLACKBIRD, μέσα από την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι «Είναι πολύ εύκολο να αποδέχεσαι και ν’ αγαπάς αυτούς που είναι σαν κι εσένα, αλλά πολύ δύσκολο κάποιον που είναι διαφορετικός».
Αναφέρει η ηθοποιός:
«Μέσα από αυτήν την ιστορία, εισάγεται η έννοια της διαφορετικότητας από πάρα πολλές απόψεις.
Έχουμε από τη μία έναν γάτο ο οποίος επιλέγει όχι απλώς να μην φάει το γλαρόπουλο, αλλά να του φερθεί ως μέλος μιας οικογένειας και να το μεγαλώσει, μέχρι και να του μάθει να πετάει. Και από την άλλη βλέπουμε και τους τέσσερις βασικούς γάτους της υπόθεσης, που ο καθένας είναι τελείως διαφορετικός από τον άλλον, να χρησιμοποιούν αυτήν τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη και να συνεργάζονται όλοι μαζί για να βοηθήσουν ένα γλαρόπουλο να μάθει να πετάει. Μέσα από τη συνεργασία, δηλαδή, καταφέρνουν κάτι που είναι πέρα από τις φυσικές τους δυνατότητες».
Και προσθέτει: «Μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση ένα κοριτσάκι, φέτος, το oποίο ήρθε και είδε την παράσταση ως δώρο γενεθλίων. Σκέφτηκα, τι όμορφο πράγμα ένα παιδί στις μέρες μας, που όλοι διασπόμαστε καθημερινά από την τεχνολογία, να ζητά από τους γονείς του να έρθει στο θέατρο… Ήταν ελπιδοφόρο!».
«Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;»
Η συγκεκριμένη ομάδα, όπως αποδεικνύεται, δεν εφησυχάζεται και παρουσιάζει, παράλληλα, και μία νέα παραγωγή. Κι όταν έρχεσαι σε τριβή με παιδική λογοτεχνία και παιδικό θέατρο είναι απορίας άξιον αν αυτά απευθύνονται περισσότερο στους μικρούς μας φίλους ή, τελικά, και σε εμάς τους μεγαλύτερους θεατές…που, ας το παραδεχτούμε, ξεχνάμε εύκολα.
«Το “Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;” είναι, ουσιαστικά, μια ιστορία αναζήτησης. Ένα αγόρι ψάχνει ένα κορίτσι που κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι. Το κορίτσι έρχεται και χάνεται μέχρι που, στο τέλος, του αποκαλύπτεται.
Αυτό το κορίτσι αντιπροσωπεύει ό, τι βαθύτερο έχουμε μέσα στην ψυχούλα μας, που μας κάνει ευτυχισμένους· πόσο θέλουμε να είναι μαζί μας για να μας συντροφεύει, ενώ αν το αφήσουμε, θα μας αφήσει και αυτό.
Υπάρχει μια ατάκα στο έργο, όπου λέει το κορίτσι στο αγόρι στο τέλος της παράστασης: “Αν εσύ με διώξεις από την καρδιά σου, δεν θα με ξαναδείς”. Όσο δεν ξεχνάμε και το θέλουμε αυτό το κορίτσι στη ζωή μας -ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα- τόσο θα είναι γεμάτη από “φως”, χαρά και…κόκκινα μπαλόνια!», τονίζει η Μαρκέλλα Καραπιπέρη στο TheOpinion.
Πληροφορίες
«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», του Λουίς Σεπούλβεδα
Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 18/11 & Σάββατο 25/11 στις 17.30
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€
Προπώληση εισιτηρίων: more.com στο site του Θεάτρου Σοφούλη, τηλεφωνικά στο 698 303 0542 & 231 042 3925
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Για παιδιά από 4 χρονών
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Θεατρικό κείμενο: Ανθή Ιωαννίδου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χαρίσιος Γκατζόφλιας
Ενδυματολογία: Τζένη Γεωργιάδου – JAGE
Φωτισμοί: Ανέστης Aτακτίδης
Σχεδιασμός αφίσας: ROOM702
Φωτογραφίες: Στέφανος Μπουζόπουλος
Γραφιστικός σχεδιασμός λογοτύπου: Λίνα Μπουμπούση
Γραφιστικός σχεδιασμός σκίτσου: Σοφία Φραγγή
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Τότσκα
Παίζουν
Μαρκέλλα Καραπιπέρη
Γιώτα Κασιμιάδου
Χρύσα Σεραφείμ
Γιώργος Τερζής
«Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;», του Μάνου Κοντολέων
Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 19/11 & Κυριακή 26/11 στις 17.00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€
Προπώληση εισιτηρίων: more.com στο site του Θεάτρου Σοφούλη, τηλεφωνικά στο 698 303 0542 & 231 042 3925
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Για παιδιά από 4 χρονών
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Θεατρικό κείμενο: Ανθή Ιωαννίδου
Βοηθός σκηνοθέτη – Εμψύχωση ομάδας: Αλέξης Κότσυφας
Τραγούδι παράστασης: «Το μπαλόνι», του Θοδωρή Κοτονιά
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χαρίσιος Γκατζόφλιας
Ενδυματολογία: Τζένη Γεωργιάδου – JAGE
Σχεδιασμός – Κατασκευή σκηνικού: Θανάσης Λιακόπουλος, Αλέξης Κότσυφας
Φωτισμοί: Ανέστης Aτακτίδης
Σχεδιασμός αφίσας – Γραφιστικά: Δήμητρα Βυζαντιάδου
Φωτογραφίες: Μελίνα Μαραγκάκη
Βίντεο – Τρέιλερ: Στέφανος Μπουζόπουλος
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Τότσκα
Παίζουν
Μαρκέλλα Καραπιπέρη
Γιώτα Κασιμιάδου
Χρύσα Σεραφείμ
Γιώργος Τερζής