Βασιλόπιτα από τη Θεσσαλονίκη με κιμά, κεφαλοτύρι, μπέικον και Philadelphia (ΦΩΤΟ)
Μια διαφορετική βασιλόπιτα ετοίμασε κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη. Η ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου μιλά στο TheOpinion.
Αυτή η βασιλόπιτα θα σπάσει όπως φαίνεται και την παράδοση να κόβεται μετά το φαγητό καθώς έχει και φλουρί και αποτελεί ένα κυρίως γεύμα για αρκετά άτομα στο εορταστικό τραπέζι.
Αυτή η αλμυρή βασιλόπιτα αντί για τα κλασικά τσουρέκι ή κέικ, είναι φτιαγμένη με κιμά, κεφαλοτύρι, καπνιστό μπέικον και τυρί Φιλαδέλφεια.
“Ήθελα να κάνω μια βασιλόπιτα κρέατος”
Η Μαρία Αποστολίδου, ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου, αναφέρει αρχικά στο TheOpinion για την σύλληψη της ιδέας “Τα κρεοπωλεία τεινουν να γίνουν ζαχαροπλαστεία αλλά με κρεατοπαρασκευασματα…Οπότε μια βασιλόπιτα κρέατος ήθελα να φτιάξω. Έχω κάνει απόπειρες στο παρελθόν, γευστικά περάσανε το πάσο αλλά οπτικά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Φέτος κάτι καταφέραμε και οπτικά, αλλά τα πάντα χρήζουν βελτίωσης”.
Ερωτώμενη για τις αντιδράσεις του κόσμου στην περιοχή της Χαριλάου σχολιάζει “χτυπάει στο μάτι. Μπαίνουν, ρωτάνε. Ενθουσιάζονται με την ιδέα. Αλλά και με το ότι έχω μέσα και φλουρί. Άλλοι ρωτάνε τί έχει μέσα και πώς μαγειρεύεται”.
“Ευτυχώς έχω πελάτες που τιμούν κάθε νέα μου δημιουργία και αυτό μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.. Θέλουμε να ακούμε το αληθινό feedback είτε είναι θετικό ή αρνητικό έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε!” επισημαίνει στο Theopinion η κ. Αποστολίδου.