AUTHORS, OPINIONS, ΘΕΜΑ THEOPINION
Οι Έλληνες δεν ξέρουμε να πίνουμε κρύο καφέ – Θα σας ξεβλαχέψω όπως ο Κωστόπουλος
Άμα ο freddo espresso δεν έχει κανέναν εχθρό μάλλον είμαι νεκρή.
Άμα ξανά ακούσω γκρίνια για την έλλειψη freddo espresso στο εξωτερικό θα αυτοπυρποληθώ, αφού πρώτα σας μάθω να πίνετε σωστό καφέ.
Ας ξεκινήσω με τα βασικά. Ο freddo espresso ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΣ. Είναι σαν να ξέρασε ένα καφεκοπτείο μέσα σε ένα ψυγείο. Όση ζάχαρη και να βάλεις σε αυτό το πράγμα δεν πίνεται. Αφήστε που στην Ελλάδα 8 στα 10 μαγαζιά δεν ξέρουν να κάνουν καφέ. Ας πούμε πως θέλω να πιώ αυτό το σίχαμα, 8 στα 10 μαγαζιά το κάνουν ακόμα χειρότερο, καίνε τον καφέ καινέ τα παγάκια δεν ξέρω τι κάνουν αλλά δεν ξέρουν να τον φτιάχνουν.
Πάμε τώρα συμπατριώτες μου σαν δεύτερος Πέτρος Κωστόπουλος, με μαλλιά και λιγότερο σεξισμό να σας ξεβλαχέψω και να σας μάθω ποιος είναι ο σωστός κρύος καφές, τον οποίο όχι μόνο ξέρουν να πίνουν στο εξωτερικό αλλά και να φτιάχνουν ( βασικό). Ονομάζεται latte (λάτε ) και υπάρχει και σε ζεστό και σε κρύο. Ο latte είναι καφές και μαντέψτε, υπάρχει και στο εξωτερικό και σας συνιστώ να το δοκιμάσετε. Βέβαια στην Ελλάδα πάλι χάλια τον κάνουν (τι πιο παράξενο ). Αρχικά το latte είναι με γάλα όχι αφρόγαλα Έλληνες barista. Και το βασικότερο όταν κάνουμε κρύο καφέ Έλληνα barista βάζουμε σιρόπι ζάχαρης ή με γεύση για να λιώσει εύκολα γιατί η ζάχαρη δεν θα λιώσει πότε. Ή άμα θέλετε να βάζετε ζάχαρη να την λειώνεται πρώτα στον ζεστό esspreso μπας και δεν νιώθουμε πως πίνουμε καφέ με άμμο.
Και όταν πάτε στο εξωτερικό μην γκρινιάζετε για την αηδία σας, δοκιμάστε κανέναν άλλον καφέ μπας και ανοίξουν οι γευστικοί σας κάλυκες.