Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα, πολύχρωμα cupcakes από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα υλικά και η διαδικασία που θα χρειαστούν

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα, πολύχρωμα cupcakes από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά η εποχή στην οποία ο κόσμος βρίσκεται με τις ώρες στην κουζίνα, ετοιμάζοντας τα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι.

Μέσα σε αυτά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα γλυκίσματα.  Ένα από αυτά, είναι και τα πολύχρωμα cupcakes.

Ο Άκης Πετρετζίκης φρόντισε για εμάς και μοιράστηκε την τέλεια συνταγή!

Υλικά για τα cupcakes:

-100 γρ. βούτυρο
-150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-2 αυγά, μέτρια
-100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-1 κ.σ. κονιάκ
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-40 γρ. κακάο
-1 πρέζα αλάτι
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-100 γρ. κουβερτούρα λευκή
Υλικά για το frosting:
-300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-50 γρ. άχνη ζάχαρη
-Ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
-Gingerbread μπισκότα ή τρούφα της επιλογής μας, για διακόσμηση
-Χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση – Για τα cupcakes:

 

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.

-Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

-Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.

-Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

-Τα προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.

-Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι τα ⅔ του ύψους τους.

-Ψήνουμε τοποθετώντας το ταψάκι σε ψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.

-Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

 

Εκτέλεση – Για το frosting:

-Χτυπάμε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.

-Προσθέτουμε το ξύσμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

-Βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και διακοσμούμε από πάνω τα cupcakes.

-Τοποθετούμε ένα μπισκότο ή τρούφα (ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε) πάνω από κάθε cupcake και σερβίρουμε.