Glühwein: Η αυθεντική συνταγή, κατάλληλη για τη γιορτινή περίοδο

Αποτελεί βασικό προϊόν στις χριστουγεννιάτικες αγορές και συχνά το απολαμβάνουν ως ποτό après-ski.

Glühwein: Η αυθεντική συνταγή, κατάλληλη για τη γιορτινή περίοδο
Εικόνα: Unsplash

Το Glühwein είναι ένα είδος ζεστού κρασιού που απολαμβάνουν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Αποτελεί βασικό προϊόν στις χριστουγεννιάτικες αγορές και συχνά το απολαμβάνουν ως ποτό après-ski. Αυτή η γερμανική εκδοχή είναι μια κλασική, που συνδυάζει κόκκινο κρασί, ξύσμα εσπεριδοειδών και μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, κανέλα και γαρύφαλλο.

Συνήθως έχει γλυκιά γεύση. Τα υλικά ανακατεύονται και θερμαίνονται και δεν πρέπει ποτέ να βράζονται. Μερικές φορές οι παραλλαγές χρησιμοποιούν λευκό αντί για κόκκινο κρασί και ορισμένες εκδοχές συνοδεύονται από ένα σφηνάκι με ποτό (mit Schuss).

Πως θα το φτιάξετε σπίτι

Υλικά για 4 μερίδες

1 λίτρο (4 φλιτζάνια) κόκκινο κρασί

1 βιολογικό πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες ή κύβους

2 ξυλάκια κανέλας

4 γαρύφαλλα

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι αγαύης

λοβούς βανίλιας, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1/4

Προσθέστε το κρασί σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει τους 78°C.

Βήμα 2/4

Κατεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Βήμα 3/4

Αφήνουμε τα φρούτα και τα μπαχαρικά να βράσουν στο κρασί για 1 ώρα.

Βήμα 4/4

Ζεσταίνουμε το κρασί πριν το σερβίρουμε και το ρίχνουμε σε ποτήρια με τη βοήθεια ενός σουρωτηρίου.