Wine Explorers: Έκθεση κρασιού με 300 ετικέτες, καινοτομίες και παράλληλες δράσεις
Τριακόσιες (300) ετικέτες κρασιών εκ των οποίων το 75% θα προέρχεται από ελληνικά οινοποιεία και το 25% απ’ όλον τον κόσμο, θα συμμετέχουν σε μια καινοτόμα οινική έκθεση που θα έχει τη μορφή walk around, self-pouring. Ο δημιουργός της Στέλιος Δημητριάδης εξηγεί στο TheOpinion.gr τις λεπτομέρειες.
Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
Μια καινοτόμα εμπειρία γευσιγνωσίας με 300+ δείγματα κρασιών, με παράλληλες δράσεις αλλά και έμφαση στην ποιότητα περιμένει το οινόφιλο κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης κρασιού με τίτλο Wine Explorers που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Μια έκθεση η οποία όπως ανέφερε ο δημιουργός της Στέλιος Δημητριάδης έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη γευσιγνωσία κρασιού.
«Η ανάγκη δημιουργήθηκε καθώς παρατηρούσα και ως επαγγελματίας και ως επισκέπτης πώς θα μπορούσε μια έκθεση οίνου να γίνει πιο αποδοτική και πιο ουσιαστική, τόσο από την πλευρά του παραγωγού όσο και του επισκέπτη» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης στο πλαίσιο παρουσίασης του concept της έκθεσης Wine Explorers σε εκπροσώπους ΜΜΕ.
Όπως ο ίδιος εξήγησε, «αποφάσισα να κάνω την έκθεση σε μορφή walk around, self-pouring, όπου τα κρασιά θα είναι χωρισμένα μεν σε λευκά, ροζέ και κόκκινα αλλά θα έχουν και μια λογική στο στήσιμο σχετικά με τη γεύση τους και το στυλ τους».

Τρεις μέρες, 300 ετικέτες, 100+ παραγωγοί
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης είναι στις 7-8-9 Νοεμβρίου στους χώρους του ξενοδοχείου «Electra Palace» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Η κάθε μέρα θα χωρίζεται σε δυο 4ωρα slot, όπου το κάθε slot θα έχει δυναμική έως 300 εισιτήρια, όσα δηλαδή και τα δείγματα των κρασιών. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γευσιγνωσίας, χωρίς πολυκοσμία και ζέστη.
Στην έκθεση Wine Explorers θα συμμετέχουν 300 ετικέτες από 105 οινοποιεία, εκ των οποίων το 75% θα προέρχεται από ελληνικούς αμπελώνες και το 25% από ξένους. «Θα συμμετέχουν κρασιά απ’ όλον τον κόσμο, από Γαλλία, Ιταλία, Νότια Αφρική, Χιλή, Αυστραλία, Πορτογαλία από μέρη που κάποιος δεν θα έδινε πολύ εύκολα χρήματα σε μια κάβα για να δοκιμάσει ένα κρασί για παράδειγμα από τη Χιλή εάν δεν είναι εξιδεικευμένος πελάτης» επισήμανε στο TheOpinion.gr ο κ. Δημητριάδης, δημιουργός της Wine Explorers και ιδιοκτήτης του My Cava στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, όλες οι ετικέτες θα διατίθενται προς πώληση σε ειδικά διαμορφωμένο pop up store MyCava σε ειδικές τιμές και έκπτωση -20% αποκλειστικά για τους επισκέπτες της έκθεσης.
Παράλληλες δράσεις
Εκτός από την έκθεση Wine Explorers διάρκειας τριών ημέρων, επί μία εβδομάδα, από τις 3 έως τις 9 Νοεμβρίου, θα ‘τρέχουν’ και παράλληλες δράσεις στην πόλη.
Συγκεκριμένα, δημιουργούνται τα Wine Explorers Spots με 15 εστιατόρια και wine bars, όπου θα φτιάχνονται ειδικά διαμορφωμένα μενού από τα signature πιάτα και θα σερβίρονται κρασιά σε δελεαστικές τιμές, «σχεδόν σε τιμές κάβας» όπως επισημάνθηκε.
«Το Wine Explorers δεν εστιάζει στον αριθμό των επισκεπτών, αλλά στη ποιοτική προσέγγιση και στην ουσιαστική γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.
Σημειώνουμε ότι η είσοδος για την έκθεση κρασιού Wine Explorers θα είναι στα 15 ευρώ.
Και στην Αθήνα
Η αντίστοιχη έκθεση Wine Explorers θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 28-29-30 Νοεμβρίου.
Ο χώρος διεξαγωγής της θα είναι στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο Μπάγκειον, στην Πλ. Ομόνοια. Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο που οικοδομήθηκε ως ξενοδοχείο μεταξύ 1890-1894 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ και στις μέρες μας λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού και εκδηλώσεων.