Με νέα εικόνα, αλλά με «αγκάθια» κατά μήκος της διαδρομής, λειτουργεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα ο ανακατασκευασμένος ποδηλατόδρομος στη δυτική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Στις οδούς Σαλαμίνος και Κουντουριώτου οι ποδηλάτες κινούνται πλέον κανονικά στον ποδηλατόδρομο ο οποίος διαχωρίζεται με νησίδα ασφαλείας 70 εκατοστών από τον δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις ανακατασκευής στο δίκτυο στις οδούς Πολυτεχνείου και Αναγεννήσεως.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στο The Opinion όσοι τον χρησιμοποιούν καθημερινά, υπάρχουν σημεία στα οποία οι ποδηλάτες πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς αποτελούν «αγκάθια» σε αυτό το ικανοποιητικό κατά τα άλλα έργο. Τα «αγκάθια» αυτά ακούν στο όνομα «σχάρες» και «φρεάτια», που δυστυχώς παραμένουν κατά μήκος της διαδρομής, εγκυμονώντας κινδύνους.
Οι χρήστες εξακολουθούν, επίσης, να παραπονούνται για τη χρήση και αυτού του ποδηλατόδρομου από μηχανές μικρού κυβισμού, κάτι που συμβαίνει άλλωστε και στο σύνολο των ποδηλατοδρόμων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη.
Το έργο
Ο νέος ποδηλατόδρομος είναι διπλής κατεύθυνσης, έχει ασφαλτοστρωθεί, ενώ έχει γίνει η σήμανση και η τοποθέτηση πινακίδων με τη χαρακτηριστική ένδειξη του ποδηλάτου.
Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται πλήρως από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει επίσης σε δεύτερη φάση την κατασκευή ποδηλατόδρομου 1,3 χλμ στην οδό Παπάφη από το ύψος της οδού Κλεάνθους έως την οδό Καυτανζόγλου.
Χωρίς σήμανση
Το ζήτημα με τα φρεάτια που βρίσκονται επί του ποδηλατόδρομου, είχε απασχολήσει και τις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ εξεταζόταν το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ειδική σήμανση, κάτι που έως σήμερα δεν έχει γίνει.
«Το έργο έχει γίνει από μηχανικούς, ενώ έχει εγκριθεί και από το Ινστιτούτο Μεταφορών και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ», επισήμανε μιλώντας στο The Opinion ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.
«Είμαστε ενήμεροι για τα θέματα που εντοπίζουν οι χρήστες, όπως για τις σχάρες του αρδευτικού δικτύου στη διαδρομή, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε, για ευνόητους λόγους, να τις αφαιρέσουμε και να τις απομακρύνουμε, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε κατασκευή νέου δικτύου», πρόσθεσε.