Ζαμάν… food και Θεσσαλονίκη στα 59α Δημήτρια (ΦΩΤΟ)

Σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι Θεσσαλονικείς που πέρασαν από την ιστορική και ευρέως γνωστή, αγορά Μοδιάνο, με αρώματα και μυρωδιές βγαλμένες από τα βάθη της πόλης

Ζαμάν… food και Θεσσαλονίκη στα 59α Δημήτρια (ΦΩΤΟ)

Με μια βραδιά γεμάτη παράδοση ξεκίνησε σήμερα το Φεστιβάλ Ζαμάν food και έχει να κάνει (με τι άλλο;) με το φαγητό.

Σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι Θεσσαλονικείς που πέρασαν από την ιστορική και ευρέως γνωστή, αγορά Μοδιάνο, με αρώματα και μυρωδιές βγαλμένες από τα βάθη της πόλης.

“Θεσσαλονίκη μου, ποτέ δε σ απαρνιέμαι”

Οι τρεις πολυβραβευμένοι και πολυταξιδεμένοι σεφ της πόλης, Απόστολος Αλτάνης (executive του Hyatt Regency), Σωτήρης Ευαγγέλου (executive του Macedonia Palace) και Δημήτρης Τσανανάς (executive του Met hotel), ως Chef Ambassadors στις αποστολές τους στο εσωτερικό ή το εξωτερικό μυούν τον κόσμο στις θεσσαλονικιώτικες γεύσεις. Πώς τις ορίζουμε; Ποια είναι τα πιάτα-σφραγίδες; Μπορούμε σήμερα να μιλάμε για μια ευδιάκριτη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική σκηνή; Μαζί τους, ο δημοσιογράφος του Γαστρονόμου της Καθημερινής Γιάννης Παπαδημητρίου, που χρόνια τώρα παρακολουθεί τις κουζίνες και τους νέους πρωταγωνιστές της πόλης, επισκοπεί πάνω στον μύθο και τα όσα διθυραμβικά γράφονται για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής πόλης ενταγμένης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Καλούδια και πιάτα θα μαγειρεύονται και θα προσφέρονται ζωντανά υπό την επιμέλεια της σχολής La Chef Levi.

Για πέντε απογεύματα

Η ενότητα Ζαμάν food Stories είναι ένα ταξίδι σε αυτό που αποκαλούμε ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης: από τα πιάτα και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος στα κοσμοπολίτικα κουβέρ του σήμερα, που η πόλη αποτελεί γαστρονομικό προορισμό· από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής και τα αρμένικα και προσφυγικά πιάτα του κάποτε στα διεθνή των καταλόγων του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου, όταν στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν και εμπλούτισαν τις υπάρχουσες γεύσεις και άλλες διεθνείς κουζίνες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό σε πέντε γευστικά, επιμορφωτικά και περιεκτικά φιλολογικά γκουρμέ απογεύματα, όπου πασίγνωστοι σεφ, foodie δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, εστιάτορες και ειδικοί σε ό,τι έχει να κάνει με τη γαστρονομία της πόλης θα παρουσιάσουν ποικιλίες ιστοριών με άξονα τη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, 1 Οκτωβρίου, 8 Οκτωβρίου, 15 Οκτωβρίου και 22 Οκτωβρίου στην Αγορά Μοδιάνο.

Το «παρών» έδωσε ο Βασίλης Γάκης, αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης, όπως και ο Αθανάσιος Μπέγκας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονιας