Στο Καπάνι για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής οι Θεσσαλονικείς – Τι δείχνει το… χρηματιστήριο του οβελία (ΦΩΤΟ)
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των αμνοεριφίων για το πασχαλινό τραπέζι
Όσο πλησιάζουμε προς το πασχαλινό τραπέζι, η αγορά στο Καπάνι σιγά σιγά ζεσταίνεται και η κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες έχει αυξηθεί.
Αρκετοί φαίνεται πως περίμεναν ως την τελευταία στιγμή με την ελπίδα να πετύχουν καλύτερες τιμές. Όμως αυτό δεν συνέβη καθώς παρέμειναν στα ίδια επίπεδα στα οποία διαμορφώθηκαν από την αρχή της Μεγάλης εβδομάδας.
Γενικά, οι τιμές στα αμνοερίφια είναι λίγο “τσιμπημένες” σε σχέση με πέρυσι, τόσο στο Καπάνι, όσο και στα κρεοπωλεία της γειτονιάς.
Ενδεικτικά να σημειωθεί πως στο Καπάνι βρήκαμε αρνί και κατσίκι από 9.50€ έως 15€ το κιλό, στα συνοικιακά κρεοπωλεία είναι και λίγο πιο πάνω, έως και 19€ το κιλό. Το χοιρινό κρέας από 5€ έως 7€ το κιλό, συκωταριές στα 10€ το κιλό, κιμάς μοσχαρίσιος από 9€ έως 9.50€ και κοτόπουλο από 3€ το κιλό.
«Ο κόσμος επιλέγει μικρότερες ποσότητες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται σε πιο οικονομικά είδη, όπως πανσέτες, σουβλάκια χοιρινά, σουβλάκια κοτόπουλο και μπριζόλες» λέει στο TheOpinion ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, Σάκης Γκόσιος. Και όπως σημειώνει, υπάρχουν επιλογές για κάθε πορτοφόλι.
Όσο για τους καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς και επιλέγουν με βασικό κριτήριο την τιμή, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή ποιότητα, για αυτό και στρέφονται στα καταστήματα τα οποία εμπιστεύονται.
Δείτε φωτογραφίες του The Opinion:



