Ραντεβού οινόφιλων στην Θεσσαλονίκη – 20 οινοποιεία εκθέτουν τα κρασιά τους (audio)

Στην εκπομπή «Έπεσε Σύρμα» στον Flash 99,4 με τον Δημήτρη Συρμάτση, ο Ανέστης Χαϊτίδης, οινολόγος και ιδιοκτήτης του «The Winehouse».

Ραντεβού οινόφιλων στην Θεσσαλονίκη – 20 οινοποιεία εκθέτουν τα κρασιά τους (audio)
PIXABAY

Στην εκπομπή «Έπεσε Σύρμα» στον Flash 99,4 με τον Δημήτρη Συρμάτση, ο Ανέστης Χαϊτίδης, οινολόγος και ιδιοκτήτης του «The Winehouse».

Αρχικά, ο κ. Χαϊτίδης αναφέρθηκε στη σημερινή εκδήλωση για επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και οινόφιλους της πόλης.

«Σήμερα προσκαλούμε όλους τους επαγγελματίες της εστίασης αλλά και τους οινόφιλους στο κελάρι του «BleVin» στην Αγίας Σοφίας, όπου θα έχουμε την ετήσια έκθεση του portfolio μας», ανέφερε. Όπως επισήμανε, στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να δώσουν το «παρών» πάνω από 20 οινοποιεία, τα οποία θα εκθέσουν τα κρασιά τους δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει από κοντά τους παραγωγούς, να μάθει περισσότερα για το κρασί, αλλά και να περάσει μία όμορφη αρχή της εβδομάδας.

Ερωτηθείς για το αν πλέον ο κόσμος πίνει περισσότερο κρασί, ο κ. Χαϊτίδης υπογράμμισε πως η τάση είναι να πίνει καλύτερο.  «Πάντοτε το κρασί ήταν και είναι ένα προϊόν που κερδίζει από την κρίση γιατί δεν έχει πολλά χρήματα στο μάρκετινγκ. Κερδίζει μερίδια στην αγορά. Υπάρχει μια τάση να πίνει καλύτερο κρασί ο κόσμος. Όχι περισσότερο», εξήγησε.

Αναφερόμενος στο κατά πόσο τα τελευταία προβλήματα της κρίσης πλήττουν τον κλάδο, ο οινοποιός τόνισε πως παρότι υπάρχουν ζητήματα, το πλήθος των οινοποιών που έχουν βγει τελευταία λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές και διαφημιστές και αυτό φέρνει πιο κοντά τον καταναλωτή στο κρασί. «Είναι καλό που έχουμε και μικρά και μεγάλα οινοποιεία. Τώρα υπάρχει μια πιο υγιής αγορά του κρασιού. Παλιά είχαμε μόνο μεγάλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για τα οκτώ χρόνια «ζωής» του κρασιού του, «Celini», ο κ. Χαϊτίδης υπογράμμισε: «Είναι ένα κρασί που στάθηκε η αφορμή να συνεταιριστούμε και με τον Νίκο Νυφούφη. Ένα δικό μας πρότζεκτ που προϋπήρχε πριν από τη συνεργασία μας με τον Νίκο. Το λευκό παράγεται στο Παγγαίο στην Καβάλα. Στο κτήμα Τσικρικώνη. Και το κόκκινο είναι κυρίως από Λημνιό από τη Νέα Μηχανιώνα. Από έναν άλλο αγαπημένο μας παραγωγό, τον Ασλάνη. Είμαστε σε δύο μέρη, δύο μικρές παραγωγές. Φτιάχνουμε υπέροχα κρασιά και σας καλούμε να τα δοκιμάσετε».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής