Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Γαστρονομικές απολαύσεις πριν την επιβίβαση των ταξιδιωτών

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Γαστρονομικές απολαύσεις πριν την επιβίβαση των ταξιδιωτών
"Θεσσαλονίκη. Η γεωμετρία της γεύσης" ήταν ο τίτλος της σημερινής γαστρονομικής εκδήλωσης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Με τις υψηλές επιδόσεις στην επιβατική του κίνηση να συνεχίζονται και για το οκτάμηνο του 2025, το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με μια γαστρονομική εκδήλωση. «Στόχος μας να προσεγγίσουμε φέτος τους 8 εκατ. επιβάτες» δήλωσε ο Γιώργος Βήλος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης – Fraport Greece κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

«Θεσσαλονίκη, η γεωμετρία της γεύσης» ήταν ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (σ.σ. τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου).

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο μας, το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, και δεν είναι τυχαία η επιλογή, καθώς η Θεσσαλονίκη είναι παγκοσμίως γνωστή για τη γαστρονομία της» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης – Fraport Greece Γιώργος Βήλος, επισημαίνοντας τον τίτλο που κατέχει η Θεσσαλονίκη στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον Τομέα της Γαστρονομίας, ήδη από τον Νοέμβριο του 2021.

Από αριστερά: Γιώργος Βήλος (Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης – Fraport Greece), Κατερίνα Πολλάτου (Airline Marketing & Development Manager Fraport Greece), Βασίλης Γάκης (αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης) φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπουγάτσα και τρίγωνα

Πλούσιος ο πρωινός μπουφές που υποδέχονταν στο επίπεδο των αναχωρήσεων, τους επιβάτες που ετοιμάζονταν να περάσουν από το σημείο ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών.

Ποικιλία από εδέσματα όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης απλό και γεμιστό, μπουγάτσα γλυκιά και αλμυρή, πίτες, τρίγωνα Πανοράματος αλλά και τραχανά, λαχανοντολμάδες, και ποικιλία από σαλάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ταξιδιώτες πριν την αναχώρησή τους από τη Θεσσαλονίκη.

Ποικιλία από γεύσεις Θεσσαλονίκης (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

«Γιορτάζουμε για τρίτη χρονιά αυτήν την γαστρονομική δράση στο αεροδρόμιο, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες που αναχωρούν να γευτούν γεύσεις της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης.

Στόχος τα 8 εκατ. επιβάτες

Σχολιάζοντας τη φετινή επιβατική κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης – Fraport Greece Γιώργος Βήλος, επισήμανε πως «προσδοκία μας και στόχος είναι να προσεγγίσουμε φέτος τους 8 εκατ. επιβάτες, όταν πέρυσι υποδεχθήκαμε 7,4 εκατ. επιβάτες. Η Θεσσαλονίκη έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην επιβατική κίνηση’ μέχρι και τις 30  Σεπτεμβρίου υποδεχθήκαμε πάνω από 5 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024, της τάξεως του 7,8%» υπογράμμισε.

Η δυναμική της Θεσσαλονίκης

Όπως επισημάνθηκε ο προορισμός Θεσσαλονίκης έχει ιδιαίτερη δυναμική. «Το είδαμε και τους χειμερινούς μήνες, όπου Ιανουάριο και Φεβρουάριο η κίνηση εξωτερικού ήταν αυξημένη κατά 10,5% αλλά και τους περιφερειακούς μήνες του Μαρτίου και Απριλίου που ήταν αυξημένη κατά 9,5%» υπογράμμισε ο κ. Βήλος επισημαίνοντας το γεγονός ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης.

Από την πλευρά του ο κ. Γάκης στάθηκε στην ατζέντα της διοίκησης Αγγελούδη, όπου ένας βασικός άξονας είναι η αύξηση του τουρισμού. «Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά για την αύξηση των συνδέσεων και για νέους προορισμούς» σχολίασε ο κ. Γάκης.