JCP Maltus Vigneron & Winemaker στο Blé Vin

Το θρυλικό Château Le Dôme 2011 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ίδιο τον οινοποιό.

JCP Maltus Vigneron & Winemaker στο Blé Vin

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, το Blé Vin, το εξειδικευμένο wine bar και prosciutteria δίπλα από το Blé Taste Gallery, υποδέχεται στο κελάρι του τον οινοποιό και brand ambassador Jack Maltus από το JCP Maltus Vigneron & Winemaker, ένα από τα πιο καινοτόμα και επιτυχημένα οινοποιεία του Bordeaux, για να παρουσιάσει μερικές από τις πιο φημισμένες ετικέτες του κτήματος, ανάμεσα στις οποίες και την εμβληματική Le Dôme, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα σερβιριστούν 4 διαφορετικές ετικέτες, ενώ ο οινοποιός και brand ambassador Jack Maltus θα καθοδηγήσει την γευστική δοκιμή, θα παρουσιάσει την ιστορία των κτημάτων, τη φιλοσοφία πίσω από την οινοποιητική διαδικασία και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα προκύψουν. Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμα πιάτα από το νέο μενού και οι νέες παλαιωμένες κοπές (cold aged cuts) από Ιταλία και Ισπανία.

Τα κρασιά της βραδιάς:

Château Le Dôme 2011

Château Teyssier 2020

Château Laforge 2020

Le Nardian Blanc 2019

Για το Château Le Dôme 2011

«Ο Jonathan Maltus παρήγαγε 1.000 μόνο φιάλες αυτού του εκπληκτικού κρασιού το 2011. Ένα μείγμα 80% Cabernet Franc και 20% Merlot, αυτό το παλιομοδίτικο,

St.-Emilion ξεχειλίζει από συναρπαστικές δυνατότητες. Ένα μελανό/μπλε/μωβ χρώμα συνοδεύεται από νότες από βρεγμένο ατσάλι, ξυσμένο μολύβι, ασιατικά μπαχαρικά, ανοιξιάτικα λουλούδια, βατόμουρα και κόκκινα φρούτα. Οι γεύσεις εκρήγνυνται με συναρπαστική ένταση και αγνότητα. Η παλαίωση του χαρίζει αρωματική πολυπλοκότητα και είναι ιδανικό για να το πιείτε τις επόμενες δύο δεκαετίες».

Robert Parker Jr., The Wine Advocate, Βαθμολογίες: 94-96, Καταναλώστε το: 2017-2037

Για την JCP Maltus Vigneron & Winemaker

Ο Jonathan Maltus πίστευε πάντα ότι ένα μπουκάλι κρασί πρέπει να κρίνεται από τη γεύση του και όχι από την ετικέτα με το «μεγάλο όνομα». Η φιλοσοφία του; Να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά και να τα κάνεις καλύτερα. Φτάνοντας στο Saint-Émilion στη δεκαετία του 1990, ο Jonathan απέκτησε σύντομα τη φήμη ότι ήταν σε θέση να παράγει μια σειρά κρασιών που ξεχώρισαν για την κορυφαία τους ποιότητα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι του αρέσει αυτό που κάνει – το πάθος της οινοποίησης είναι η ρίζα της επιτυχίας του και η τεχνογνωσία του ίδιου και της ομάδας του εμφανίζεται με περηφάνια σε κάθε μπουκάλι.

EVENT ID

Πού: Blé Vin

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14

Πότε: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Περιορισμένες θέσεις, τηλέφωνο κρατήσεων 2310231201

Ώρα προσέλευσης 18:00

Κόστος συμμετοχής 35€