Η Θεσσαλονίκη «γιορτάζει» τον πατσά
Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.
Τον πατσά αλλιώς θα παρουσιάσουν οι καταξιωμένες chef Μαρία Εκμεκτσίογλου και Şemsa Denizsel στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα πατσά, ο “Τσαρούχας” θυμίζει ότι ο πατσάς ενώνει τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας, ανακαλεί τις μνήμες που συνδέουν την Πόλη με την πόλη μας και καλεί σε μια μοναδική εμπειρία.
Με την πεποίθηση ότι «η γεύση μας ενώνει», η ξεχωριστή γιορτή του πατσά θα πραγματοποιηθεί στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» την Πέμπτη 24/10/2024, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Η εκδήλωση οργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του τμήματος Τουρισμού. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.