Ένα ταξίδι πάνω από τα… σύννεφα στο Cloud bar του Onoma Hotel
Ένα μοντέρνο bar με πανοραμική θέα της πόλης, από την Άνω Πόλη μέχρι το Λιμάνι, σε ένα urban σκηνικό, στον 8ο όροφο του Onoma Hotel.
Όσο ο καιρός παραμένει καυτός, η αναζήτηση μιας δροσερής γωνιάς για λίγες στιγμές χαλάρωσης σε συνδυασμό με προσεγμένο φαγητό στη Θεσσαλονίκη, γίνεται εντατικότερη!
Αυτή η αναζήτηση μερικές φορές απαιτεί να βγούμε από τα… συνηθισμένα και να ταξιδέψουμε μέχρι τα… σύννεφα ή αλλιώς μέχρι τον 8ο όροφο του Onoma Hotel, όπου θα συναντήσουμε το Cloud bar.
Ένα μοντέρνο bar με πανοραμική θέα της πόλης, από την Άνω Πόλη μέχρι το Λιμάνι, σε ένα urban σκηνικό, το οποίο γίνεται ακόμα πιο μοναδικό την ώρα που δύει ο ήλιος.

Φιλόξενος χώρος χωρίς πολλές… φανφάρες, ευγενικό και καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο θα συναντήσεις με το που μπεις στο ξενοδοχείο επί της οδού Μοναστηρίου.

Βρεθήκαμε στο Cloud Bar του Onoma Hotel, πριν λίγες μέρες με αφορμή ένα γευστικό ταξίδι από την Ιαπωνία στο Περού με λίγες ελληνικές νότες, γνωρίζοντας από κοντά το Nikkei cuisine, ένα μοναδικό γαστρονομικό φαινόμενο που υπόσχεται να συναρπάσει.
Το μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Τζάρος και η ομάδα του, ήρθε για να μείνει, ανταποκρινόμενο στον στόχο του Onoma Hotel, να είναι κοντά στον σύγχρονο ταξιδιώτη, απ΄όπου κι αν προέρχεται.
Τι γευτήκαμε
Το ταξίδι μας στο Cloud Bar του Onoma Hotel και το Nikkei cuisine, ξεκίνησε με ένα welcome πιάτο από ταρτάρ τόνου, σε rice puff βάση, με τομπίκο (αυγά χελιδονόψαρου), λάδι τσάιβς, ίνες τσίλι και κομμάτια φρούτων.

Ακολούθησε το Guacamole Amazonico, ένα εξωτικό πιάτο με μπλε καβούρι, φιλέτο grapefruit και τραγανή gyoza, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα δροσιστικό κοκτέιλ με βάση το pisco sour (αλκοολούχο κοκτέιλ περουβιανής προέλευσης, με σταφύλι) και passion fruit.


Σειρά πήρε ένα ιδιαίτερο πιάτο με σούσι και μοσχάρι. Ο λόγος για inside out roll με γαρίδα tempura συνδυαστικά με μοσχάρι tataki που συμπληρώνει με Aji Amarillo dressing, με τρούφα και spicy mayo.

Η ελληνικό νότα, «έφτασε» στο τραπέζι μας, με ένα κυρίως πιάτο που αποτελούταν από δύο ζουμερά anticucho κοτόπουλο, γνωστά ως περουβιανά σουβλάκια περιχυμένα με καυτερή σάλτσα και συνοδευόμενα από sticky rice.

Μετά από δυο δροσιστικά ποτήρια με λευκό κρασί, ακολούθησε ένα γλυκό κοκτέιλ με ρούμι, γρεναδίνει και Frangelico, ένα παραδοσιακό λικέρ φουντουκιών.

Η μαγική μας γευστική εμπειρία, ολοκληρώθηκε με ένα γευστικότατο γλυκό το Cocoa 100%! Και ναι, ο τίτλος του μόνο τυχαίος δεν είναι!
Ο λόγος για ένα επιδόρπιο από 100% περουβιανό κακάο, πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα, τζίντζερ, χώμα από κακάο και παγωτό κανέλα!

Πληροφορίες
Cloud Bar στο Onoma Hotel
Μοναστηρίου 24
Θεσσαλονίκη
T: +30 2314 423 300
Δείτε περισσότερα εδώ