Τα φρούτα και τα λαχανικά του Νοεμβρίου που πρέπει να προσθέσετε στο τραπέζι σας
Αυτά τα φρούτα και λαχανικά του Νοεμβρίου είναι τέλεια για μια ισορροπημένη διατροφή και για να προσθέσουν φθινοπωρινές γεύσεις στα πιάτα σας.
Το φθινόπωρο και ο Νοέμβριος φέρνουν μαζί τους μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προετοιμασία για τον χειμώνα.
Φρούτα του Νοεμβρίου
Μανταρίνια – Γλυκά και πλούσια σε βιταμίνη C.
Πορτοκάλια – Εξαιρετικά για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
Λεμόνια – Κατάλληλα για χυμούς, μαγειρική και ενίσχυση βιταμίνης C.
Ρόδια – Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Κυδώνια – Ιδανικά για μαρμελάδες ή γλυκά.
Μήλα – Ποικιλία σε γεύσεις και τύπους, ιδανικά για καθημερινή κατανάλωση.
Αχλάδια – Ζουμερά και γλυκά, κατάλληλα και για σαλάτες.
Κάστανα – Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του φθινοπώρου, πλούσια σε ενέργεια.
Ακτινίδια – Γεμάτα βιταμίνη C, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
Λωτοί – Γλυκείς και θρεπτικοί, με απαλή υφή όταν ωριμάσουν.
Λαχανικά του Νοεμβρίου
Κολοκύθα – Εξαιρετική για σούπες και γλυκά.
Παντζάρια – Πλούσια σε σίδηρο και κατάλληλα για σαλάτες.
Λάχανο – Καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες ή σε μαγειρευτά.
Κουνουπίδι – Ιδανικό για βραστά και μαγειρευτά.
Μπρόκολο – Θρεπτικό και ιδανικό για σούπες και σαλάτες.
Σπανάκι – Πλούσιο σε σίδηρο, για σαλάτες ή μαγειρευτά.
Μαρούλι – Ιδανικό για φρέσκες σαλάτες.
Καρότα – Κατάλληλα για σαλάτες, σούπες και χυμούς.
Πράσα – Γευστικά και κατάλληλα για πίτες και σούπες.
Σελινόριζα – Τέλεια για σούπες και μαγειρευτά πιάτα.
Ραδίκια – Πλούσια σε φυτικές ίνες, τρώγονται βραστά με λαδολέμονο.
Αυτά τα φρούτα και λαχανικά του Νοεμβρίου είναι τέλεια για μια ισορροπημένη διατροφή και για να προσθέσουν φθινοπωρινές γεύσεις στα πιάτα σας.