Σε κάθε κουζίνα μπορεί κανείς να βρει αφθονία ξηρών καρπών και άλλων σπόρων που χρησιμοποιούνται ευρέως στο μαγείρεμα.
Τι γίνεται, όμως, με την αποθήκευσή τους;
Οι περισσότεροι τα βάζουμε σε κάποιο ντουλάπι ή στην τροφοθήκη μας, ωστόσο αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος. Το ιδανικό μέρος είναι το ψυγείο. Γιατί στο ψυγείο;
Σύμφωνα με το olivemagazine.gr, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευσή τους. Ο λόγος είναι πως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα από καλά λιπαρά αλλά και έναν ευαίσθητο τύπου ελαίου που τους καθιστά αρκετά ευαίσθητους. Το οξυγόνο, το φως αλλά και η ζέστη συμβάλλουν στην αλλοίωσή τους.
Έτσι, η αποθήκευσή τους στο ψυγείο περιορίζει την έκθεσή τους στα τρία προηγούμενα, με αποτέλεσμα οι ξηροί καρποί σας να διατηρηθούν τραγανοί και νόστιμοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, αν τους βάλετε σε σακουλάκι τροφίμων, μπορούν να διατηρηθούν για περίπου έναν χρόνο, ενώ οι ξηροί καρποί με κέλυφος διατηρούνται λίγο παραπάνω. Ωστόσο, αν θέλετε να τους καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα, τότε μπορείτε να τους διατηρείτε σε ένα ξηρό και σκοτεινό μέρος.