Μαγειρίτσα: Γιατί την τρώμε μετά την Ανάσταση;

Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα έθιμα που τηρούν οι περισσότεροι μετά την Ανάσταση

Μαγειρίτσα: Γιατί την τρώμε μετά την Ανάσταση;

Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα έθιμα που τηρούν οι περισσότεροι μετά την Ανάσταση. Πλέον υπάρχει σε πολλές μορφές για να καλύπτει όλα τα γούστα, αλλά αλήθεια, πόσοι γνωρίζετε γιατί τρώμε την παραδοσιακή της μορφή;

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά τη νηστεία.

Ο συμβολισμός της κρύβεται στα χορταρικά, τα οποία συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι σε ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους.

Πάσχα στα Εβραϊκά σημαίνει «έξοδος». Για τους Χριστιανούς, το Πάσχα σημαίνει τη λύτρωση από την αμαρτία και το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή.